Partidul Şor, fără finanţare de la stat

Anticoruptie.md
17/01/2023

Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus marţi sancţionarea Partidului Şor, lipsindu-l de dreptul de a primi alocaţii de la bugetul de stat timp de 6 luni.

Astfel, formaţiunea nu va primi peste 1.740.000 de lei din suma de 3 498 524, 37 lei, alocată pentru anul 2023.

Potrivit deciziei CEC, formațiunea a fost amendată ca urmare a procesului de supraveghere a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru al doilea semestru al anului 2022, dar și în cadrul activității de supraveghere a veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale din 29 mai 2022.

Precizăm că, CEC a adoptat lista alocaţiilor pentru 2023 pe care urmează să le primească partidele de la bugetul de stat, în baza rezultatelor de la alegerile locale din 2019, alegerile prezidențiale din 2020 și alegerile parlamentare anticipate din 2021.

Cei mai mulţi bani, peste 18,7 mln de lei, îi va primi PAS, urmat de PSRM cu 9,97 mln de lei, şi de PSDE (succesorul PDM), cu peste 4,8 mln de lei în anul curent.

Anticoruptie.md
17/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii