Partidul Șor și-a anunțat candidatul pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia

Tatiana Gherța
22/03/2023
partidulsor.md

Formațiunea politică Partidul politic „Șor” și-a înaintat candiatul pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. Este vorba de jurista Evghenia Guțul. originară din comuna Etulia din regiunea autonomă. Miercuri, candidata împreună cu membri și simpatizanți ai partidului „Șor” a prezentat la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă emis de formațiune. 

La procedura de de înregistrare a grupului de inițiativă, Evghenia Guțul a fost însoțită de deputata partidului Șor, Marina Tauber, consilierul din Consiliul Municipal Chișinău, Serghei Burgudji, alți membri de partid, dar și de jurnaliști. Potrivit notei informative prezentate de formațiune, „Găgăuzia merită o viață mai bună”, iar reprezentanții formațiunii dau asigurări că vor face acest lucru. 

„Partidul „ȘOR” consideră că Găgăuzia merită o viață mai bună. Regiunea are toate posibilitățile pentru asta - potențial uman, relații internaționale, dorința de a munci. Găgăuzii au fost întotdeauna un popor unit și puternic. Ne propunem să reînviem aceste calități împreună cu Partidul „ȘOR”, care are o echipă competentă și puternică. De asemenea, reprezentanții formațiunii dau asigurări că vor transforma Găgăuzia într-un loc de vis!”, se menționează în comunicat. 

Candidata pentru fotoliul de bașcan, Evghenia Guțul, a anunțat că va prezenta programul electoral și planurile privind dezvoltarea regiunii autonome după ce va aduna semnăturile și va da startul campaniei electorale.

Precizăm că, scrutinul electoral de alegere a guvernatorului Găgăuziei va avea loc pe 30 aprilie. Inițiativa de ocupare a fotoliului de bașcan și-au mai anunțat-o: Nicolai Dudoglo, Mihail Formuzal, Grigori Uzun, Victor Petrov, Serghei Cimpoeș și Dumitru Croitor și Serghei Cernev. La scrutin urmează să mai fie aleși doi deputați în Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, pentru circumscripţiile Vulcăneşti şi Cioc-Maidan.

Tatiana Gherța
22/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii