Pavel Postica a fost desemnat de Maia Sandu în calitate de membru al CEC

Ilie Gulca
08/09/2021
Pavel Postica

Expertul Promo-LEX, Pavel Postica, a fost desemnat în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Șefa statului Maia Sandu a semnat pe 7 septembrie un decret în acest sens.  

„În temeiul art. 88 lit. d) din Constituția R. Moldova și al art. 16 alin. (1) din Codul electoral, președintele R. Moldova decretează: Art. 1. – Domnul Pavel Postica se desemnează în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale. Art. 2. -Prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, se menționează în document.

Pavel Postica a deținut funcția de director de program al Asociației Promo-LEX. În prezent, el este manager de dezvoltare și evaluare al Asociației.

Din cei nouă membri ai CEC, unul este propus de șeful statului, iar opt – de Parlament în funcție de numărul de mandate pe care îl deține fiecare fracțiune parlamentară. În condițiile actualei legislaturi, cinci membri vor fi propuși de PAS, iar trei membri – de opoziția parlamentară. Mandatul actualei componențe CEC a expirat în luna iunie.

Ilie Gulca
08/09/2021Become a Patron!

Comentarii