Pe undeva limitat, în alte părți blocat. Transportul în capitală va circula diferit începând cu 31 mai

Mihaela Cibotaru
29/05/2023

În următoarele zile circulația transportului în capitală va fi modificată sau limitată, în legătură cu desfășurarea în Republica Moldova a Summit-ului Comunității Politice Europene, iar unele itinerare vor fi modificate chiar de pe 31 mai. „Chișinăul va fi practic blocat”, a anunțat primarul Chișinăului, Ivan Ceban.

Potrivit lui, pe data de 31 mai, transportul public va circula pe itinerarele obișnuite, însă cu întreruperi și rețineri, în special pe perioada deplasării a 22 de delegații oficiale care vor sosi în Chișinău.

Pe 1 iunie, începând cu ora 7.30, „va fi sistată circulația oricărui tip de transport și a pietonilor pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - de la strada Lazo până la str. Ciuflea, Bd. Dacia - traseul R2 până la Bulboaca, inclusiv va fi interzisă traversarea intersecțiilor pe acest traseu”, a informat primarul. Transportul public va circula cu modificări de itinerar cu ocolirea acestui tronson. Suburbiile vor fi asigurate cu transport public până în apropierea traseului închis.

Primarul a subliniat că „cea mai dificilă situație va fi pentru orașul Sângera, satele Dobrogea, Revaca și cartierul Galata/ Aeroport”, care nu vor avea acces la transportul public. Primarul a rugat în unitățile de transport să fie făcut acest anunț, încât populația să fie informată.

În perioada aceasta, Regia Autosalubritate va activa în regim special, cu eliberarea ecusoanelor speciale, întreprinderea „Lumteh” va asigura regimul special de funcționare a semafoarelor pentru coridoarele verzi pe traseu.

Mihaela Cibotaru
29/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii