Pentagon: Ucraina reușește să învingă trupele ruse din Donbas de una singură

Mădălin Necșuțu
14/05/2022

Armata ucraineană reușește singură să facă față forțelor ruse în regiunea Donbas, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John F. Kirby.

„Ei i-au împiedicat pe ruși să-și atingă practic oricare dintre obiectivele lor strategice până acum în război. Acum, ambele părți au suferit pierderi. Ambele părți și-au pierdut din capacități, fie că este vorba de armamentul propriu-zis sau de sisteme defensive. De aceea, încercăm să ne asigurăm că Ucraina continuă să aibă la dispoziție materialele, sistemele, arme pentru a continua să se apere”, a spus Kirby.

El a mai spus că în Ucraina există astăzi aproximativ 105 de grupuri tactice rusești la nivel de batalioane.

Kirby a mai spus că armata rusă are probleme de moral. Kirby a declarat că există rapoarte conform cărora unele unități ruse au refuzat să intre în luptă. „Nu se supun ordinelor sau nu reușesc să lupte atât de tare cum a fost ordonat sau așteptat”, a spus oficialul.

Acest lucru pare să fi început cu soldații de linie, dar s-a extins la rândurile ofițerilor, a mai spus oficialul de la Pentagon.

Mădălin Necșuțu
14/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii