„Pentru a da jos guvernarea PAS”. Comuniștii și Partidul Șor anunță proteste

Ilie Gulca
25/05/2022
Manifestație a simpatizanților Partidului Șor în 2019 după reținerea Marinei Tauber

Partidul ȘOR și Partidul Comuniștilor au anuțat proteste împotriva guvernării PAS după reținerea liderului de facto al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, bănuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Reprezentanții formațiunii oligarhului fugar Ilan Șor, condamnat în primă instanță la 7 ani și jumătate în dosarul furtului miliardului, susțin că guvernarea PAS trebuie să plece.

„Guvernul PAS și al Maiei Sandu, care a dus, conștient sau nu, țara în pragul prăpastiei, trebuie dat jos”, se menționează într-un anunț publicat pe pagina web a formațiunii.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore după ce procurorii anticorupție şi mascaţii de la SIS și CNA au descins la domiciliul său din sectorul Buiucani din Chișinău, precum şi la alte locaţii care au tangenţe cu anturajul său.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului intentat săptămâna trecută pentru presupusă luare de mită de la fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, în iunie 2019, supranumit „dosarul kuliokul” (sacoşa – n.r.).

Procuratura Generală a anunţat că Igor Dodon este bănuit pe patru capete de acuzare: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Pe 24 mai, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat rapoartele pentru cererile depuse de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților din Fracțiunea Partidului ȘOR, Marina Tauber și Ilan Șor.

Celor doi li se incriminează infracţiunile de spălare de bani şi escrocherie.

Ilie Gulca
25/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii