Percheziții la Curtea de Apel Chișinău // Printre magistrații vizați figurează Liubov Brânză, Galina Moscalciuc și Ludmila Ouș de la Curtea de Apel Chișinău // VIDEO

Anticoruptie.md
23/10/2018
Foto: CIJM

Zece persoane, printre care cinci judecători și un procuror, sunt cercetați penal, pentru trafic de influență, într-un dosar de corupție. Procurorii Anticorupție și ofițerii CNA au descins marți, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, și în birourile unor procurori de la procuratura municipală. Printre magistrații vizați figurează Liubov Brânză, Galina Moscalciuc și Ludmila Ouș de la Curtea de Apel Chișinău și judecătoarele Victoria Hadârcă și Svetlana Tizu de la Judecătoria Chișinău.

Procurorii Anticorupție au descins marți dimineață, 23 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău. Reporterul Anticoruptie.md aflat la fața locului spune că perchezițiile ar viza-o pe judecătoarea Liuba Brânză, soția decanului de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, Sergiu Brânză, reținut de procurori la începutul lui octombrie curent, într-un dosar de corupție. 

Urmărirea penală în dosarul de corupție a fost pornită în august curent pentru trafic de influență, la dosar fiind conectate alte câteva cauze privind coruperea activă și pasivă. Schema infracțională are mai multe episoade, în care sunt implicați 5 judecători, 1 procuror, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și un inculpat într-un alt dosar.  

Procurorii anticorupție spun că judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, au pretins și au primit sume de bani în proporții deosebit de mari  pentru a emite decizii favorabile în mai multe cauze penale aflate în examinare. Rolul avocatului și procurorului în schemă a constat în intermedierea transmiterii mijloacelor bănești de la persoanele interesate către magistrați. Medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau „clienții” judecătorilor – cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Anticoruptie.md
23/10/2018

Comentarii