Acțiuni noi de susținere a veteranilor Războiului de pe Nistru

Anticorupție.md
22/06/2022

Perioada de participare la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova va fi calculată în mărime triplă la stagiul total de cotizare necesar acordării dreptului la pensie conform unei decizii aprobată, miercuri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Prevederea va fi aplicată în cazul participanților la acțiunile de luptă de pe Nistru, cu prezentarea legitimației de veteran de război de model nou și a unui certificat, cu indicarea perioadei de participare la acțiunile de luptă, eliberate de către Ministerul Apărării.

Documentul elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine să susțină veteranii Războiului de pe Nistru și membrii familiilor acestora în contextul comemorării a 30 de ani de la acțiunile de luptă desfășurate în perioada 2 martie – 13 august 1992. 

Cheltuielile pentru implementarea proiectului urmează să fie acoperite din contul mijloacelor financiare prevăzute în bugetul pentru anul 2022.

În total, Guvernul va aloca în acest an peste 56 de milioane de lei pentru susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Acestea presupun, pe lângă luarea în calcul a perioadei de participare la lupte la stagiul de pensionare, o indemnizație unică și alocații de stat.

Aproape  21.000 de veterani ai Războiului de pe Nistru au beneficiat în acest an de ajutor material unic în mărime de câte 2.500 de lei.

Anticorupție.md
22/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii