Peste 100 de milioane de lei, doar într-o săptămână. Mai multe bunuri, sechestrate de ARBI

Mihaela Cibotaru
27/03/2023
CNA

Bunuri în valoarea de circa 45 de milioane de lei, printre care 3 capitaluri sociale, 3 încăperi locative, o construcție locativă și 2 terenuri pentru construcție, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), a Centrului Național Anticorupție (CNA). La fel, Direcția generală urmărire penală, împreună cu procurorii, a sechestrat bunuri de circa 60 de milioane de lei în două cauze penale, se arată într-un comunicat al CNA.

Autoritatea anunță că alte 336 de dosare sunt în prezent gestionate de anchetatori. Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare - 4 criminalistice și 2 IT, alte 63 de expertize sunt în proces de executare.

Potrivit comunicatului, Direcția legislație a recepționat 46 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 7 avize. În prezent, se lucrează pe 50 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a CNA a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 8 noi, alte 64 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 148 de caziere de integritate. În cadrul dosarelor CNA, în penitenciare se află 12 persoane.

Mihaela Cibotaru
27/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii