Peste un hectar de pădure va fi „sacrificat” de stat. Ce urmează să fie construit pe acest teren

Mihaela Cibotaru
09/02/2023
Sursa: border.gov.md

Aproximativ 1,4 ha de fâșii forestiere vor fi trecute în registrul proprietăților de stat. Terenurile vor fi transmise din gestiunea Agenției ”Moldsilva” în cea a Agenției Proprietăți Publice, iar măsura a fost necesară pentru a îmbunătăți condițiile la postul vamal Sculeni, dar și pentru a extinde accesul populației din raionul Cahul la apă potabilă. Executivul ar urma să adopte, joi, o hotărâre în acest sens.

Guvernul va transmite Serviciului Vamal peste 0,7 ha de teren al fondului forestier, gestionat de Agenția „Moldsilva”, și alți 0,7 ha - primăriei Cahul.

Astfel, Serviciul Vamal a solicitat delimitarea a 0,4029 ha pentru extinderea numărului de piste și 0,3294 ha pentru amplasarea sistemului staționar de scanare X-ray în cadrul postului vamal Sculeni. Transmiterea terenului este necesară pentru realizarea lucrărilor de modernizare a postului vamal, efectuate în cadrul proiectului de infrastructură mare „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița Moldova-România, respectiv posturile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova.

La fel, Primăria Cahul a solicitat delimitarea a 0,7ha, inclusiv o parte de teren forestier, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă a mun. Cahul și asigurarea cu apă potabilă a locuitorilor din satul Cotihana. Lucrările de proiectare și construcție sunt realizate în cadrul proiectului „Alimentarea cu apă și canalizare în raionul Cahul”, finanțat de Guvernul German și Uniunea Europeană.

 

Mihaela Cibotaru
09/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii