„Piranha” pentru militarii moldoveni. Câte unități au fost livrate și cum arată în interior

Anticoruptie.md
12/01/2023
Captură video

Armata Națională a recepționat primele trei transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Republicii Federale Germania. Tehnica a fost transmisă într-un cadru festiv de către însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Moldova, Ulrich Kinne.

Reprezentantul german a menționat că livrarea este parte a inițiativei Guvernului Federal German de modernizare a capacității de apărare a armatei Republicii Moldova, dar și de participare a militarilor moldoveni la misiunile internaționale de menținere a păcii.

Totodată, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că primele transportoare blindate au fost deja repartizate batalionului 22 de menținere a păcii, care este prezent în toate misiunile internaționale la care participă Republica Moldova, peste hotare.

Tehnica este recepționată în baza aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021. La începutul lunii octombrie curent, în timpul unei vizite oficiale la Chișinău, și ministrul federal al Apărării, Christine Lambrecht, a promis să doteze Armata Națională cu echipament modern, inclusiv o dronă.

Livrarea tehnicii a generat critici din partea regimului separatist de la Tiraspol. Pretinsul ministru de externe din regiune, Vitali Ignatiev, a declarat că „dotarea armatei moldovenești cu transportoare blindate” ar amenința „stabilitatea în regiune”.

Anticoruptie.md
12/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii