Pledoarie pentru… energie. Maia Sandu, un nou demers pentru asigurarea țării cu resurse energetice

Anticoruptie.md
04/10/2022
Sursa: Președinția RM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, despre situația energetică dificilă, dar și despre greutățile economice induse de războiul din Ucraina, care afectează semnificativ populația Republicii Moldova. Este al doilea demers al șefei statului adresat oficialilor europeni de rang înalt în ultimele zile.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit în ultimele luni de partenerii europeni și a exprimat încrederea că țara noastră va fi susținută în continuare pentru a face față crizei energetice fără precedent.

Pe 30 septembrie, un alt oficial european de rang înalt, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, Comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a dat asigurări că Uniunea Europeană va sprijini eforturile autorităților de a asigura securitatea energetică și a dezvolta strategii de alternativă

În cadrul întâlnirii cu Hahn, președinta Maia Sandu a subliniat că „războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a subminat ordinea internațională și are consecințe serioase pentru toată Europa. Republica Moldova este afectată mai mult decât alte țări”. 

„Ne confruntăm cu riscuri mari în sectorul energetic, cu riscul întreruperii furnizării gazelor și curentului electric. Prețurile la resursele energetice sunt în continuare volatile și foarte înalte. Problema energetică este acum una existențială pentru țara noastră. Guvernul trebuie să intervină nu doar pentru a asigura țara cu resurse energetice, dar și pentru a le oferi oamenilor compensarea diferențelor mari de preț”, a punctat Sandu.


Anticoruptie.md
04/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii