Pompierii - da, Dodon - ba. Fostul președinte insistă că este interceptat

Anticoruptie.md
30/09/2022
Sursa: CIJM

Fostul președinte Igor Dodon pune la îndoială expertiza efectuată de pompieri, după ce foișorul din curtea casei sale a luat foc. Deși experții au concluzionat că este vorba despre un scurtcircuit generat de o defecțiune a echipamentului electric, Igor Dodon insistă că incendiul ar fi izbucnit în urma instalării necalitative a echipamentelor de înregistrare, fapt infirmat în repetate rânduri de acuzatori.

„În opinia mai multor specialiști din domeniu, cu care am discutat, scurt circuitul și explozia care a dus la incendierea terasei, pot fi provocate ca urmare a instalării necalitative a unor utilaje de înregistrare în rețeaua de electricitate și/sau în interiorul utilajelor electrocasnice, prize, întrerupătoare și altele (instalațiile electrice casnice erau deconectate de la rețea, fapt ce sporește caracterul suspect al acestui incendiu). Prezența utilajelor speciale de interceptare la domiciliul meu, fapt despre care am menționat public încă din luna Iunie, a fost recent confirmată de procurorii de caz prin prezentarea mai multor stenograme în instanța de judecată”, crede fostul președinte.

Incendiul a avut loc în noaptea de 4 septembrie în curtea din sectorul Buiucani al Capitalei a ex-preşedintelui Igor Dodon.

Flăcările care au izbucnit după miezul nopţii au mistuit un foişor din lemn, destinat pentru odihna în aer liber al fostului şef al statului, aflat în arest la domiciliu.

Anticoruptie.md
30/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii