Portalul Nokta.md, desemnat câștigătorul Premiului național de etică şi deontologie jurnalistică 2023

Anticoruptie.md
04/12/2023

Consiliul de Presă i-a acordat portalului de știri Nokta.md din Comrat Premiul național de etică şi deontologie jurnalistică 2023. Această distincție a fost decernată în cadrul  Media Forum 2023.

Consiliul de Presă a admis la ediția din acest an șase instituții mass-media și șase jurnaliști și jurnaliste, după cum urmează:

redacții – Agora.md, portal de ştiri, Expresul (ziar și portal de știri din Ungheni), CU SENS, proiect media, Europa Liberă Moldova, post de radio, Nokta.md, portal de știri (Comrat), Oamenisikilometri, portal;

jurnaliști/jurnaliste – Nadejda Coptu (Radio Europa Liberă Moldova), Victoria Coroban (Radio Europa Liberă Moldova), Polina Cupcea (Oameni și Kilometri), Victor Moșneag (Ziarul de Gardă), Stela Untilă (Newsmaker.md), Valeria Vițu  (Radio France Internationale România).

Portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice a ieșit învingător în concursul pentru Premiul național de etică și deontologie profesională jurnalistică în anul 2016.

Premiul a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în 2015 pentru promovarea jurnalismului etic și recunoașterea meritelor profesioniștilor media în acest domeniu.

Câştigătorul este desemnat anual în urma unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă.

În anii precedenţi, câştigători ai Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică au fost desemnaţi: postul de radio Europa Liberă Moldova (2015), săptămânalul Ziarul de Gardă (2017), săptămânalul SP din Bălți (2018), postul de televiziune TV8 (2019), portalul Newsmaker.md (2020), portalul Moldova.org (2021), RISE Moldova (2022).

Anticoruptie.md
04/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii