„Premonițiile” lui Dmitrii Medvedev: „Războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani”

Tatiana Gherța
26/05/2023
themoscowtimes.com

Fostul președinte, premier și actual vicepreședinte al Consilului de Securitate al Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, se arată convins că războiul din Ucraina va fi unul de lungă durată. Potrivit lui, acesta ar putea dura zeci de ani, fiind întrerupt doar de eventuale armistiții. Declarația a fost făcută într-un interviu oferit jurnaliștilor, în cadrul vizitei sale în Vietnam, și citată de presa rusă. Oficialii ucraineni nu au comentat deocamdată  „scenariul” lui Medvedev.

Medvedev susține că ucrainenii au în față încă zeci de ani de război, iar dacă nu va se va schimba puterea „nazistă” de la Kiev acest conflict se va isca în repetate rânduri.

„Acest conflict este de lungă durată. Este vorba, cel mai probabil, de zeci de ani. Aceasta este o nouă realitate, noi condiții de viață. Atât timp cât la Kiev va există o astfel de putere, conflictul va continua, cu doi, trei ani de armistițiu și va începe din nou. Este important să desființăm natura nazistă a puterii de la Kiev”, a precizat Medvedev. 

De altfel, oficialul rus continuă să facă declarații radicale, iar ultima de acest fel este legată de noi amenințări îndreptate Ucrainei. Medvedev a declarat că „dacă Ucraina va primi armament nuclear, atunci Rusia trebuie să lanseze un atac preventiv”. Informația a fost publicată pe pagina de telegram a deputatului rus, Vladimir Djabarov.  

Tatiana Gherța
26/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii