Președintele României, Klaus Iohannis, face apel la respectarea democrației și a statului de drept în R. Moldova

Anticoruptie.md
09/06/2019

Președintele României Klaus Iohannis a adresat forțelor politice din Republica Moldova un „apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, citat de presa de la București. Aceasta este prima reacție oficială a conducerii României la situația tensionată de la Chișinău.  

„Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere”, arată șeful statului.

„Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, se mai arată în comunicat.

Reacția președintelui României vine în condițiile în care președintele Dodon a fost suspendat din funcție de către Curtea Constituțională, care a invalidat Guvernul condus de Maia Sandu, numit sâmbătă, și alegerea Zinaidei Grecianîi în funcția de președintă a Legislativului. Parlamentul de la Chișinău a calificat duminică acțiunile Curții Constituționale drept uzurpare a puterii de stat și a scos în afara legii Guvernul precedent, condus de Pavel Filip

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii