Prim-ministrul desemnat a prezentat noua echipă guvernamentală

Tatiana Gherţa
15/02/2023
Dorin Recean

Prim-ministrul desemnat de Maia Sandu a făcut publică, miercuri seara, componenţa noului cabinet de miniştri, care urmează să fie prezentat joi Parlamentului. Majoritatea miniștrilor au făcut parte și din Guvernul Gavrilița. Schimbări se regăsesc doar la 4 ministere, dintre care 2 miniștri noi și 2 foști secretari de stat.

În funcția de ministru al finanțelor este propusă, Veronica Sirețeanu, la justiție fotoliul ar urma să fie ocupat de secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, la infrastructură și dezvoltare regională, tot din poziția de secretar de stat în cea de ministru a fost propusă Lilia Dabija.

O noutate este faptul că garnitura din executiv va fi completată de un minister nou și anume cel al energiei, care ar urma să fie condus de fostul șef de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov.

„Împreună cu această echipă voi merge mâine în Parlament să prezint programul de guvernare și să cer votul de sprijin”, a precizat Dorin Recean.

Din noua componență lipsește vicepremierul pentru digitalizare, funcția a fost absorbită de ministerul dezvoltării economice și digitalizării în frunte cu viceprim-ministrul, Dumitru Alaiba.

  

Precizăm că, prim-ministrul desemnat, Dorin Recean, va merge joi în Parlament pentru a prezenta echipa și programul de guvernare. Dorin Recean a fost desemnat la funcția de premier imediat după anunțul de plecare în demisie a Nataliei Gavrilița.

Tatiana Gherţa
15/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii