Consecințele eliberării lui Vlad Filat: A fost demisă șefa de la penitenciare

Anticoruptie.md
04/12/2019

Directoarea interimară a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liubovi Jignea-Suveică, a fost demisă din funcție. Ordinul a fost semnat de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, după ce a făcut promisiuni în acest sens după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

 Interimatul funcției va fi asigurat de Vladimir Cojocaru care până astăzi a deținut funcția de șef al Direcției generale management instituțional în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Amintim că Fadei Nagacevschi a criticat modul cum a fost depus demersul privind eliberarea condiționată a lui Filat și a declarat că acesta nu a ispășit 2/3 din pedeapsă pentru a putea fi eliberat înainte de termen.

Și președintele Igor Dodon a declarat că are dubii în privința legalității eliberării fostului premier, învinuind fostul Guvern condus de Maia Sandu. ”Am foarte mari  dubii față de legalitatea acestei decizii. aici vorbim nu doar de caracterul ascuns al ședinței de ieri, pentru că Ministerul Justiției nu a fost pus la curent și cei de la penitenciare, care astăzi vor fi demiși, tot nu au fost puși la curent. Dar decizia nu are un caracter decisiv și poate fi atacată”, a declarat Igor Dodon. 

În primul interviu oferit după eliberare, Vlad Filat a declarat că nu este sigur că va fi lăsat în libertate.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat marți di detenție printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău. Fostului premier i-a mai rămas de ispășit aproape trei ani din cei nouă la care a fost condamnat pentru acțiuni de corupție.

Anticoruptie.md
04/12/2019

Comentarii