Primăria Chișinău, la un pas să piardă din nou terenul de 4,3 hectare din Parcul Valea Trandafirilor

Anticoruptie.md
10/02/2017
Ziarul National

Primăria Chișinău a obținut câștig de cauză împotriva Asociației obștești Clubul sportiv „Phoenix”, organizație care a devenit proprietara a 4,3 hectare de teren în Parcul Valea Trandafirilor. Cu doar patru luni în urmă, în octombrie 2016, autoritatea municipală pierduse din nou terenul în baza unei decizii a Curții de Apel Chișinău.

La 20 octombrie 2016, Curtea de Apel Chișinău a obligat Consiliul Municipal Chișinău să îi transmită în proprietate asociației terenul pe care aceasta ar intenționa să amenajeze un obiectiv sportiv. Decizia de judecată a fost adoptată de completul format din magistrații Nelly Budăi, Ion Muruianu şi Valeriu Efros. Două zile în urmă, pe 8 februarie 2017, hotărârea de judecată a fost anulată de Curtea Supremă de Justiție.

Terenul de 4,3 hectare, amplasat în Parcul Valea Trandafirilor, a ajuns în proprietatea asociației în baza unei decizii de judecată care a fost adoptată încă în 2013. Clubul sportiv a invocat atunci drept pretext faptul că Primăria Capitalei nu i-a răspuns la solicitarea de transmitere în arendă sau proprietate a respectivului teren. Argumentul a fost luat în considerare de judecători.

Presa a aflat despre acest caz abia în 2015. La acel moment, cele 4,3 hectare din parc își schimbaseră deja de câteva ori proprietarii. Mai întâi, terenul a fost înregistrat la Cadastru pe numele unei companii de construcții, Garant Rapid, apoi pe numele fostei fondatoare a firmei, Stela Muntean.  

Imediat ce cazul a fost făcut public, autoritățile au anunțat că au atacat cu recurs decizia judecătorească, iar dosarul a mai trecut o dată prin instanța de fond, care a dat dreptate Primăriei. Apoi, Curtea de Apel Chișinău a dispus transmiterea terenului asociației obștești, iar Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia instanței de apel și a dispus reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalității. Decizia CSJ este irevocabilă. 

 

Anticoruptie.md
10/02/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii