Primăria Chișinău, la un pas să piardă din nou terenul de 4,3 hectare din Parcul Valea Trandafirilor

Anticoruptie.md
10/02/2017
Ziarul National

Primăria Chișinău a obținut câștig de cauză împotriva Asociației obștești Clubul sportiv „Phoenix”, organizație care a devenit proprietara a 4,3 hectare de teren în Parcul Valea Trandafirilor. Cu doar patru luni în urmă, în octombrie 2016, autoritatea municipală pierduse din nou terenul în baza unei decizii a Curții de Apel Chișinău.

La 20 octombrie 2016, Curtea de Apel Chișinău a obligat Consiliul Municipal Chișinău să îi transmită în proprietate asociației terenul pe care aceasta ar intenționa să amenajeze un obiectiv sportiv. Decizia de judecată a fost adoptată de completul format din magistrații Nelly Budăi, Ion Muruianu şi Valeriu Efros. Două zile în urmă, pe 8 februarie 2017, hotărârea de judecată a fost anulată de Curtea Supremă de Justiție.

Terenul de 4,3 hectare, amplasat în Parcul Valea Trandafirilor, a ajuns în proprietatea asociației în baza unei decizii de judecată care a fost adoptată încă în 2013. Clubul sportiv a invocat atunci drept pretext faptul că Primăria Capitalei nu i-a răspuns la solicitarea de transmitere în arendă sau proprietate a respectivului teren. Argumentul a fost luat în considerare de judecători.

Presa a aflat despre acest caz abia în 2015. La acel moment, cele 4,3 hectare din parc își schimbaseră deja de câteva ori proprietarii. Mai întâi, terenul a fost înregistrat la Cadastru pe numele unei companii de construcții, Garant Rapid, apoi pe numele fostei fondatoare a firmei, Stela Muntean.  

Imediat ce cazul a fost făcut public, autoritățile au anunțat că au atacat cu recurs decizia judecătorească, iar dosarul a mai trecut o dată prin instanța de fond, care a dat dreptate Primăriei. Apoi, Curtea de Apel Chișinău a dispus transmiterea terenului asociației obștești, iar Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia instanței de apel și a dispus reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalității. Decizia CSJ este irevocabilă. 

 

Anticoruptie.md
10/02/2017

Comentarii