Primarul Chișinăului, Ion Ceban, cel mai aprig critic al guvernării, neagă că se pregătește să-și facă partid

Mădălin Necșuțu
12/11/2021

Primarul Chișinăului sprijin de socialiști, Ion Ceban, a dezmințit informațiile potrivit cărora ar urma să-și facă un partid, iar criticile sale din ulima vreme la adresa guvernării vin în calitate de cetățean și primar, a declarat el, joi seara, într-un emisiune la postul public de televiziune.

„Nu sunt atacuri, sunt comentarii la ceea ce se întâmplă. E vorba despre inacțiune, iresponsabilitate și incompetență. În suburbii avem două primării de la PAS, Stăuceni și Băcioi. Investițiile sunt foarte mari acolo și nu fac nicio diferență că sunt de la PAS. Peste 70% din proiectele incluse în programul nostru electoral sunt deja implementate. Vreau să-mi arate Guvernul, Parlamentul, alți colegi, cine a mai realizat în 2 ani 70% din programul electoral?”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

El a negat că se pregătește să formeze un nou partid și este intresat doar de ridicarea nivelului de trai pentru locuitorii Chișinăului.

„Eu bat la toate ușile, nu mă interesează dacă deschide unul verde, galben sau roșu, mă interesează interesul cetățeanului de rând. Eu am avut probleme serioase cu miniștrii guvernului precedent și cu însuși prim-ministrul, și nu ascund asta. Atât timp cât interesul locuitorului Chișinăului este prejudiciat, nu mă interesează cum te cheamă, eu apăr interesul omului de rând. Nu poate să existe politică în COVID-19, în școală, în transport public. Dacă întrebarea este, îmi creez sau nu partid politic, vă răspund că nu. Mă ocup de prioritățile oamenilor”, a mai spus Ion Ceban.

Ceban a devenit tot mai vocal împotriva guvernării PAS. De altfel, de luni bune, primarul Chișinăului, Ion Ceban, apare foarte rar în public. El preferă să comunice mai mult prin intermediul rețelelor de socializare, acolo unde este foarte prezent prin echipa sa de comunicare.

Mădălin Necșuțu
12/11/2021Follow us on Telegram

Comentarii