Primarul de Hâncești ar putea să rămână fără mandat. A semnat contracte cu fiul său

Julieta Savițchi
09/07/2020

Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, riscă să rămână fără mandat pentru că a semnat cu fiul său un contract de arendă, în condiții avantajoase, a unui teren, proprietate publică.  Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a regimului juridic al conflictelor de interese pe numele edilului din Hâncești. Alexandru Botnari respinge acuzațiile.

Conform probelor expuse în documentul ANI, în ianuarie 2018, Alexandru Botnari, aflându-se în funcția de primar de Hâncești, ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, iar Botnari junior a fost obligat să achite doar 10 la sută din prețul inițial al terenului, estimat 79.400 lei.

Dacă actul emis de ANI nu va fi contestat în instanță și va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va demara procedura de demitere a lui Alexandru Botnari  și va solicita instanței de judecată anularea  contractului. Totodată, numele lui Allexandru Botnari va fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI și nu va putea să ocupe funcții publice pentru o perioadă de 3 ani.

Alexandru Botnari a respins acuzațiilem într-un video plasat pe Facebook. „Nu sunt de acord cu această decizie, pentru că este arenda unui teren, iar feciorul meu a participat la licitație. Banii încasați de la arendă vin în buget și nicidecum nu este adus prejudiciu autorităților publice locale sau Primăriei în legătură cu această arendă. Decizia de arendă aparține Consiliului și eu nu am aici nici o atribuție”, s-a justificat edilul de Hâncești.

Alexandru Botnari a deținut anul trecut mandatul de deputat, după ce a câștigat alegerile din februarie, candidând pe circumscripția uninominală Hâncești din partea PDM. În octombrie 2019, a câștigat alegerile locale pentru funcția de primar de Hâncești. În decembrie 2019, Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar.

Julieta Savițchi
09/07/2020

Comentarii