Procuratura Generală reacționează în urma investigației CIJM: măsurile luate în cazul averii lui Ruslan Popov

Julieta Savițchi
23/01/2020

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut joi Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov, vizat în investigația jurnalistică a publicată de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM). 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorul general a luat această decizie chiar la solicitarea lui Ruslan Popov. „Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul lui Ruslan Popov și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței”, se arată în document.

Totodată, Procuratura Generală se arată interesată ca „toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”.

În comunicatul difuzat de Procuratura Generală se mai arată că Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit și automobilelor Hyundai Santa Fe, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui. Procurorul general-adjunct insistă în continuare că averea sa se datorează socrilor săi din Ucraina, care s-au mutat cu traiul în Mileștii Mici cu câțiva ani în urmă.

„Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii”, se mai precizează în comunicat. 

În urmă cu câteva zile, Stoianoglo și-a expus poziția critică față de o altă anchetă realizată de către CIJM, ce ține de integritatea procurorilor care au efectuat controlul la Procuratura Anticorupție. Acesta a declarat public că a verificat cele expuse în anchetă și s-a constatat că „sunt aberații”.

Julieta Savițchi
23/01/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii