Procurorii rămân, deocamdată, fără dinstincţii de ziua lor. Care este cauza

Julieta Saviţchi
27/01/2022
Lipsă de cvorum la CSP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a amânat, joi, pentru a doua oară examinarea chestiunii privind aprobarea distincţiilor pe care urmează să le primească mai mulţi procurori cu ocazia jubileului de 30 de ani de la fondarea Procuraturii Republicii Moldova. Motivul a fost imposibilitatea desfăşurării şedinţei din lipsă de cvorum.

Membrii CSP care au făcut act de prezenţă le-au lăsat speranţe procurorilor că se vor întruni vineri dimineaţă pentru a decide asupra distincţiilor.

Chestiunea privind distincţiile procurorilor a fost inclusă în agenda şedinţei CSP din 26 ianuarie, dar a fost amânată după ce ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a solicitat timp pentru examinarea suplimentară a listei nominalizărilor.

Litvinenco nu s-a prezentat la şedinţa de joi a CSP.

În sistemul Procuraturii a devenit o tradiţie ca în fiecare an la data de 29 ianuarie, când esta marcată ziua profesională a procurorului, să fie înmânate disticţii speciale cum ar fi Crucea de Merit, insigna Eminent al Procuraturii şi Medalia pentru Serviciu Impecabil.

Presa a scris anterior că în lista celor decoraţi anii trecuţi au fost şi procurori vizaţi în anchetele jurnalistice pentru probleme de integritate.

Julieta Saviţchi
27/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii