„Procurorul lui Stoianoglo”, numit şef interimar la PCCOCS. Care este soarta dosarelor din gestiunea lui Victor Furtună

Anticoruptie.md
16/01/2023
CIJM

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a numit să asigure funcția de șef interimar al  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe procurorul Victor Furtună, cunoscut opiniei publice pentru gestionarea dosarelor penale pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Asta, după ce, în ședința de luni, membrii CSP au respins candidatura la acest post a a actualului interimar de la PCCOCS, Sergiu Russu, propus de fostul coleg de la Procuratura Anticorupţie al lui Furtună, Ion Munteanu, care deţine funcţia de procuror general interimar.

Victor Furtună va conduce instituția până la desemnarea, prin concurs, a unui nou șef.

Victor Furtună avea în gestiune trei dosare penale pornite pe numele lui Alexandr Stoianoglo, dintre care două au ajuns în instanţă, iar unul se află la etapa anchetei.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Victor Furtună, a comunicat că mai multe dosare, inclusiv şi dosarele Stoianoglo, i-au fost retrase din gestiune după ce la 1 noiembrie, a acceptat să asigure interimatul funcţiei de şef-adjunct la PCCOCS.

Acuzatorul Furtună a declarat că propunerea făcută a fost o surpriză pentru el. „M-au sunat azi dimineaţă de la CSP. A fost o surpriză pentru mine. Sunt conştient că nu mă voi afla mult în acest post pentru că a fost pornit concursul pentru funcţia de şef al PCCOCS. Cred că va dura 2-3 luni. Dar până atunci mă voi strădui să fac faţă obligaţiunilor”, a declarat Furtună pentru portalul Anticorupţie.md.

Amintim că, săptămâna trecută, a fost dat start concursului pentru funcţia de şef al PCCOCS, în care s-au înscris juriştii Eugen Rurac, Sergiu Russu şi Andrei Maţco.

Anticoruptie.md
16/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii