Promo-LEX: Transport organizat de alegători din stânga Nistrului la Copanca și Rezina

Ilie Gulca
11/07/2021
O secție de votare din Varnița. În această localitate funcționează patru secții de votare

Flux aglomerat la punctele de trecere a frontierei administrative pe Nistru. Cetățenii Republicii Moldova din Transnistria se îndreaptă spre cele 41 de secții de votare deschise de către autoritățile de la Chișinău pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Misiunea de Observare a Asociației Promo-LEX a semnalat două cazuri de transportare organizată a alegătorilor cu autocare, microbuze și alte unități de transport. Mai exact, la secția de votare 37/18 din satul Copanca, raionul Căușeni, au fost observate zece unități de transport – autoturisme și microbuze mici de șapte persoane.

La Rezina, secția de votare nr. 37/37, în centrul orașului, lângă oficiul Star Net, la ora 7.50, un microbuz de marca Gazel a transportat persoane. Microbuzul are aproximativ zece locuri. Șoferul a menționat că transportă alegători de la Uzina Metalurgică din Râbnița.

Curtea Supremă de Justiția a anulat, pe 10 iulie, a dispus anularea hotărârii Curții de Apel Chișinău care a dispus ca pentru cetățenii din stânga Nistrului să fie deschise 12 secții de votare în loc de 41, așa cum a dispus Comisia Electorală Centrală.

Ilie Gulca
11/07/2021Become a Patron!

Comentarii