Protestele, amânate // Fermierii merg la Guvern

Mihaela Cibotaru
07/11/2023
captură

Provocările cu care se confruntă agricultorii și revendicările înaintate de aceștia vor fi discutate, marți, la Guvern. Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va avea o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean.

Săptămâna trecută, „Forța Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor eu publicat o declarație în care anunțau că situația în sectorul agrar este în continuă degradare, asupra fermierilor crește presiunea creditorilor și mulți dintre ei sunt în situația în care le este sechestrată tehnica agricolă și sunt deposedați de terenuri. „Cel mai mare agroholding transnațional din țаrа рrосură intens datoriile producătorilor agricoli. Cu concursul autorităților decurge rapid procesul distrugerii fermierilor micro, mici și mijlocii din localitățile rurаlе”, scriau cele două organizații.

Agricultorii au cerut organizarea, de urgență, a unei întâlniri cu prim-ministrul, în caz contrar avertizau cu organizarea acțiunilor de protest, cu utilizarea tehnicii agricole.

Mihaela Cibotaru
07/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii