Protestul, fără „scut”

Anticoruptie.md
12/03/2023

„Scutul poporului” nu va participa la protestul planificat pentru ora 13.00. Anunțul vine după ce și liderul fugar al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că formațiunea renunță la participare.

„În legătură cu faptul că structurile statului capturate, care sunt totalmente subordonate politic și folosite ca bâtă politică pentru distrugerea și persecutarea opoziției, isterizează în spațiul public, lansând tot felul de sperietori, vedem comportamentul tot mai provocator, agresiv și brutal în raport cu protestatarii pașnici. Pentru evitarea riscurilor la care putem fi supuși fără cunoștința noastră atât din partea structurilor statului capturate, cât și din partea unor forțe necunoscute, noi nu vom participa la protestele organizate la data de 12 martie”, se arată în comunicat.

Asociația a îndemnat membrii săi să nu meargă la manifestație.

De altă parte, vicepreședinta partidului Șor, Marina Tauber, declară că nu renunță la protest, despre care spune că va fi unul pașnic, iar „participanții la miting vor cere achitarea facturilor pentru lunile de iarnă, dar și neadmiterea unui conflict militar pe teritoriul țării noastre”.

Anticoruptie.md
12/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii