PROVOCĂRI // Un ziar de la Tiraspol ar pregăti pentru ediția din 2 mai un apel al transnistrenilor către Putin să „angajeze armata”

Crina Dumitriu
01/05/2022
Elita.tv

Canalul NEXTA Live Telegram a publicat sâmbătă, 30 aprilie, o presupusă pagină a ediției speciale al ziarului “Pridnestrovie” din 2 mai 2022. Printre materialele de pe pagina publicată este un apel al localnicilor către președintele rus Vladimir Putin și relatări despre „numeroase atacuri” asupra regiunii. Pagina este deja răspândită online, scrie postul TV Elita de la Rezina.

Așa-numitul „Număr special” al ziarului „Pridnestrovie” publicat în Telegram datează cu 2 mai 2022. Conține articole despre (citat): „atacuri teroriste sângeroase care au lovit (la viitor) poporul transnistrean în aceste sărbători din Mai”, cu „zeci de omorâți”, dar și un apel către Putin, în care localnicii i-ar fi cerut să „angajeze armata rusă” în Transnistria.

Sursa citată mai scrie că redactorul-șef al ziarului „Pridnestrovie” Alexandr Karasev ar fi negat, între timp, autenticitatea acestei pagini, spunând că este un fals evident. 

Ministerele Apărării și de Interne ale Republicii Moldova au atenționat populația să fie precaută în raport cu tot felul de informații tendențioase, să le verifice sursele, pentru că există riscul să fie mai multe provocări și dezinformări în preajma sărbătorilor de 1 și 9 mai. 

Crina Dumitriu
01/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii