„Provocările” invocate de ruși, demontate de ucraineni. Ce poziție adoptă Tiraspolul

Anticoruptie.md
24/02/2023
Colaj CIJM

Federația Rusă folosește în mod primitiv aceleași instrumente de manipulare. Este răspunsul consilierului președintelui Ucrainei, Mihailo Podoleak, care a comentat acuzațiile Kremlinului precum că ucrainenii ar pregăti în zona transnistreană un șir de „provocări”. De altă parte, și reprezentanții Tiraspolului declară că „nu vor permite inducerea panicii”.

„Nu ascultați niciodată ceea ce spune Ministerul rus al Apărării. Ei folosesc permanent și primitiv aceleași istorii despre pretinse provocări. Decizia de a rezolva problema transnistreană aparține doar părții moldovenești”, a declarat Mihailo Podoleak, pentru Radio Moldova.

Joi, acuzațiile Minsterului rus al Apărării au fost comentate și de copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Tiraspolului, Oleg Beleacov.

„Avertizările apărute creează mari îngrijorări. Organele noastre de aplicare a legii evaluează situația din jurul republicii. Dacă cineva mizează să creeze panică, atunci nu există niciuna în rândul locuitorilor și al forțelor de securitate.”, a replicat Beleacov.

Autoritățile Republicii Moldova au infirmat, joi, informația difuzată de agenția de propaganda TASS privind  pregătirea unor provocări în zona transnistreană.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată într-un comunicat al autorităților de la Chișinău.

 

Agenția de propaganda TASS a difuzat, joi dimineață, un comunicat care ar fi fost făcut de Ministerul Apărării al Rusiei, în care anunță că ucrainenii ar pregăti o provocare în regiunea transnistreană. În textul publicat se menționa că, în viitorul apropiat, se pregătește „o provocare armată împotriva regiunii transnistrene, care va fi desfășurată de unități ale forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea regimentului „Azov”, care s-ar fi îmbrăcat în uniformă militară rusească”. Drept pretext pentru invazie ar servi riscul organizării unei presupuse ofensive ale trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene. 

Anticoruptie.md
24/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii