Numărul mare de elevi în clasă și spațiile mici. Provocările școlilor din Chișinău pentru reluarea procesului de studii

Ilie Gulca
29/07/2020
Foto: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Numărul mare de elevi în clasă, spațiile mici, asigurarea transportării elevilor din afara districtului școlar sunt unele dintre principalele provocări cu care se confruntă responsabilii municipali din educație și managerii instituțiilor de învățământ din Chișinău.

Responsabilii din educație și managerii instituțiilor de învățământ anunță că încearcă să identifice metodele optime pentru pregătirea instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău pentru începutul noului an școlar.

În cadrul unei ședințe de marți împreună cu reprezentanții Direcției Educație a Consiliului Municipal, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a subliniat că modelele prezentate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării necesită să fie adaptate în funcție de specificul fiecărei instituții de învățământ, cu accentul prioritar pe asigurarea sănătății atât a elevilor cât, și a cadrelor didactice.

Principalele preocupări sunt organizarea procesului de alimentație a elevilor; stabilirea orarului lecțiilor; organizarea și reamenajarea spațiilor de învățare; specificul organizării procesului educațional în instituțiile cu profil arte și sport.

Pe moment, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării întreprind mai multe vizite de lucru în cadrul instituțiilor de învățământ pentru a consulta opinia comunității educaționale și a facilita pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii 2020–2021.

Ilie Gulca
29/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii