Proxenetul Ion Damaschin a construit „un mic imperiu al prostituției” în Grecia ce producea 100.000 de euro pe zi. În afacere erau implicate tinere din Republica Moldova, inclusiv minore

Mădălin Necșuțu
07/12/2021

Curtea de Apel Galați a emis un mandat de reținere preventivă a cetățeanului moldovean Ion Damaschin, acuzat că ar fi constituit o amplă rețea de prostituție în Grecia cu fete din Republica Moldova, unele dintre ele minore.

Reținerea s-a făcut în baza unui mandat european emis de autoritățile din Grecia. Ion Damaschin deține dublă cetățenie – moldovenească și română – dar a ajuns la numai 27 de ani să fie unul dintre cei mai căutați infractori din Grecia. Acesta este acuzat că a pus la punct o organizație criminală care se ocupa cu exploatarea sexuală a unor tinere din Republica Moldova. Unele dintre aceste fete sunt minore.

Damaschin este urmărit de autoritățile grecești pentru mai multe capete de acuzare precum proxenistim, organizarea a unui organizații criminale, spălare de bani, fals și uz de fals.

Ion Damaschin, împreună cu ceilalți membri ai grupării, au facilitat călătoria în Grecia pentru mai multe tinere din Republica Moldova, care au fost convinse de faptul că urmau să primească locuri de muncă. Odată ajunse pe teritoriul grec, erau cazate în apartamente din Atena, unde, prin amenințări și impunerea unei datorii uriașe, erau obligate să se prostitueze.

Tinerele erau obligate să aibă între 40 și 50 de întâlniri cu clienți pe zi pentru care primeau 20 de euro de fiecare dată. Victima era plătită zilnic cu doar 20 de euro din sumele obținute, iar infractorii păstrau veniturile din prostituție care se ridicau la 100.000 de euro pe zi, conform anchetatorilor greci.

Mădălin Necșuțu
07/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii