„Putin se umilește pe scena mondială”. În ce condiții ar putea fi ridicate sancțiunile internaționale asupra Rusiei

Mădălin Necșuțu
13/05/2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, trebuie să recunoască înfrângerea în Ucraina și să împiedice noi acte de agresiune asupra acestei țări, a declarat ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, citată de BBC News.

„Putin se umilește pe scena mondială”, a spus ea. Joi seară, ea a completat aceste declarații, spunând miniștrilor G7 că sancțiunile nu ar trebui ridicate până când nu va exista o retragere completă a Rusiei și nu s-a convenit pacea în Ucraina.

Ea a mai spus că președintele rus Vladimir Putin trebuie să admită înfrângerea care „îi refuză orice beneficiu și, în cele din urmă, restrânge agresiunea ulterioară”.
Astfel de scopuri de război explicite și maximaliste sunt concepute pentru a trimite un semnal către Kremlin că Rusia nu se poate aștepta să obțină câștiguri prin acte de violență, comentează BBC.

BBC mai scrie că totuși unii analiști se tem că astfel de cereri exprese ar putea într-o zi să se ciocnească de cele ale Ucrainei și asta ar putea îngreuna o înțelegere politică între cele două părți.

Mădălin Necșuțu
13/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii