„Putin se umilește pe scena mondială”. În ce condiții ar putea fi ridicate sancțiunile internaționale asupra Rusiei

Mădălin Necșuțu
13/05/2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, trebuie să recunoască înfrângerea în Ucraina și să împiedice noi acte de agresiune asupra acestei țări, a declarat ministra de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, citată de BBC News.

„Putin se umilește pe scena mondială”, a spus ea. Joi seară, ea a completat aceste declarații, spunând miniștrilor G7 că sancțiunile nu ar trebui ridicate până când nu va exista o retragere completă a Rusiei și nu s-a convenit pacea în Ucraina.

Ea a mai spus că președintele rus Vladimir Putin trebuie să admită înfrângerea care „îi refuză orice beneficiu și, în cele din urmă, restrânge agresiunea ulterioară”.
Astfel de scopuri de război explicite și maximaliste sunt concepute pentru a trimite un semnal către Kremlin că Rusia nu se poate aștepta să obțină câștiguri prin acte de violență, comentează BBC.

BBC mai scrie că totuși unii analiști se tem că astfel de cereri exprese ar putea într-o zi să se ciocnească de cele ale Ucrainei și asta ar putea îngreuna o înțelegere politică între cele două părți.

Mădălin Necșuțu
13/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii