Putin vrea să „denazifice” Ucraina cu ajutorul neonaziștilor ruși

Ilie Gulca
23/05/2022
Capul „Legiunii Imperiale”, Denis Gariev. Foto: myrotvorets.center

Grupările neonaziste din Rusia, „Rusici / Русич” și „Legiunea imperială / Имперский легион”, participă la războiul din Ucraina de partea Rusiei conform unui document al Serviciului Federal German de Informații.

Autorii raportului notează că această cooperare a Armatei ruse cu grupurile de neonaziști ruși face ca ideea „denazificării” Ucrainei să fie absurdă. Capul „Legiunii Imperiale”, Denis Gariev, a fost rănit în timpul războiului din 2022, potrivit Der Spiegel, citat de meduza.io, iar adjunctul său ar fi murit.

Gariev conduce organizația înregistrată oficial în Sankt-Petersburg, Centrul de antrenament tactic și de incendiu „Partizan”.

Raportul menționează cele două grupuri – „Rusici” și „Legiunea imperială” – au participat și la războiul din Donbass în 2014.

La începutul lunii aprilie, au fost publicate imagini video în care șeful autoproclamatei „Republici populare Donețk”, Denis Pușilin, decorează un luptător pe a cărui mânecă se află un plasture sub forma unui petic ușor modificat al diviziei germane „Totenkopf SS”.

Ilie Gulca
23/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii