Putin vrea să „denazifice” Ucraina cu ajutorul neonaziștilor ruși

Ilie Gulca
23/05/2022
Capul „Legiunii Imperiale”, Denis Gariev. Foto: myrotvorets.center

Grupările neonaziste din Rusia, „Rusici / Русич” și „Legiunea imperială / Имперский легион”, participă la războiul din Ucraina de partea Rusiei conform unui document al Serviciului Federal German de Informații.

Autorii raportului notează că această cooperare a Armatei ruse cu grupurile de neonaziști ruși face ca ideea „denazificării” Ucrainei să fie absurdă. Capul „Legiunii Imperiale”, Denis Gariev, a fost rănit în timpul războiului din 2022, potrivit Der Spiegel, citat de meduza.io, iar adjunctul său ar fi murit.

Gariev conduce organizația înregistrată oficial în Sankt-Petersburg, Centrul de antrenament tactic și de incendiu „Partizan”.

Raportul menționează cele două grupuri – „Rusici” și „Legiunea imperială” – au participat și la războiul din Donbass în 2014.

La începutul lunii aprilie, au fost publicate imagini video în care șeful autoproclamatei „Republici populare Donețk”, Denis Pușilin, decorează un luptător pe a cărui mânecă se află un plasture sub forma unui petic ușor modificat al diviziei germane „Totenkopf SS”.

Ilie Gulca
23/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii