Rachetele rusești nu au împiedicat furnizarea de arme către Ucraina - Pentagon

Ilie Gulca
05/05/2022
Foto-simbol

Atacurile cu rachete rusești nu au afectat capacitatea Occidentului să furnizeze sprijin militar Ucrainei, ajutorul continuă să vină. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus acest lucru la un briefing de miercuri, relatează un corespondent Ukrinform.

„Ei (rușii. - n.r.) au încercat să distrugă ceea ce credem că sunt ținte de infrastructură critică în vest (Ucraina. - n.r.), inclusiv instalații de alimentare cu energie, noduri de transport etc. Vedem aceasta ca o încercare a lor de a submina capacitatea Ucrainei de a-și reconstrui forțele”, a spus oficialul american al apărării.

El a asigurat că, în ciuda unor astfel de lovituri, Statele Unite păstrează toate oportunitățile de a oferi asistență militară, inclusiv sisteme de arme. Potrivit lui Kirby, SUA și alte țări occidentale au multe modalități de a transporta ajutorul necesar în Ucraina.

„Știm că materialele, armele, muniția cad în mâinile ucrainenilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

În urma loviturilor cu rachete pe care rușii le-au lansat în regiunea Lvov în seara zilei de 3 mai, aproximativ 250.000 de oameni au rămas fără electricitate. Administrația regiunii și orașului a subliniat că inamicul lovește intenționat lanțurile de aprovizionare, în special proviziile umanitare de la vest la estul Ucrainei.

Miercuri, 4 mai, trupele ruse au atacat Harkov, Dnipro și Cerkas. În plus, au existat rapoarte despre explozii în Nikolaev și Brovarski din regiunea Kiev.

Ilie Gulca
05/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii