Rachetele rusești nu au împiedicat furnizarea de arme către Ucraina - Pentagon

Ilie Gulca
05/05/2022
Foto-simbol

Atacurile cu rachete rusești nu au afectat capacitatea Occidentului să furnizeze sprijin militar Ucrainei, ajutorul continuă să vină. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus acest lucru la un briefing de miercuri, relatează un corespondent Ukrinform.

„Ei (rușii. - n.r.) au încercat să distrugă ceea ce credem că sunt ținte de infrastructură critică în vest (Ucraina. - n.r.), inclusiv instalații de alimentare cu energie, noduri de transport etc. Vedem aceasta ca o încercare a lor de a submina capacitatea Ucrainei de a-și reconstrui forțele”, a spus oficialul american al apărării.

El a asigurat că, în ciuda unor astfel de lovituri, Statele Unite păstrează toate oportunitățile de a oferi asistență militară, inclusiv sisteme de arme. Potrivit lui Kirby, SUA și alte țări occidentale au multe modalități de a transporta ajutorul necesar în Ucraina.

„Știm că materialele, armele, muniția cad în mâinile ucrainenilor”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

În urma loviturilor cu rachete pe care rușii le-au lansat în regiunea Lvov în seara zilei de 3 mai, aproximativ 250.000 de oameni au rămas fără electricitate. Administrația regiunii și orașului a subliniat că inamicul lovește intenționat lanțurile de aprovizionare, în special proviziile umanitare de la vest la estul Ucrainei.

Miercuri, 4 mai, trupele ruse au atacat Harkov, Dnipro și Cerkas. În plus, au existat rapoarte despre explozii în Nikolaev și Brovarski din regiunea Kiev.

Ilie Gulca
05/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii