Radu Marian a solicitat Consiliului Concurenței să investigheze creșterea prețurilor

Irina Odobescu
17/01/2022
Radu Marian timpul.md

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Radu Marian, a solicitat, luni, Consiliului Concurenței să înceapă investigațiile în sectoarele în care creșterea prețurilor depășește media, în special industria alimentară, domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

„Am solicitat Consiliului Concurenței să înceapă investigații în sectoare în care creșterea prețurilor depășește media, în special industria alimentară (de ex. legume, unt, carne, ulei comestibil, ouă, fructe), domeniul construcțiilor și al imobiliarelor. Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Abuzurile nu pot fi tolerate”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Deputatul a cerut Consiliului Concurenței  să  identifice agenții economici care au majorat prețurile mai mult de patru puncte procentuale, iar acțiunile lor să fie analizate prin prisma respectării legislației concurențiale.

Radu Marian a mai scris că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și este în așteptarea concluziilor. În condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, mai scrie deputatul, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației.

Irina Odobescu
17/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii