Războiul pliantelor dintre primarul de Chişinău şi partidul de la guvernare. Cum a răspuns Ceban la acuzaţiile PAS că nu-şi onorează promisiunile electorale

Julieta Saviţchi
31/10/2022
Facebook

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a anunţat la şedinţa de luni a serviciilor Primăriei, că pregăteşte o campanie împotriva partidului aflat la guvernare, pe care a denumit-o „Ajută-ne să prindem mincinosul PAS”. Iniţiativa edilului vine după ce PAS a distribuit pliante cu promisiunile electorale ale lui Ceban, pe care nu şi le-a onorat în calitate de primar.

„Am văzut toate tunurile spre mine pentru a mă denigra și a împrăștia minicuni. Am zis peste jumătate de mil. lei au cheltuit pentru ca să distribuie materiale denigratoare, false, mincinoase. Pregătim acum o campanie „Ajută-ne să prindem mincinosul PAS”. O să vă spunem detalii despre ea în curând, dar vreau să știți că oamenii toți mă sună și îmi spun cât de ticăloși sunt unii de la guvernare, iar eu o să atenționez foarte clar, acei voluntari care sunt și plătiți să distribuie aceste materiale vor fi și individual atacați în conformitate cu prevederile legale și trebuie să-și asume pe lângă PAS toate aceste acțiuni. Ei prin minciuni au venit la guvernare și prin minciuni vor să ne aibă de proști pe toți”, şi-a anunţat campania edilul de Chişinău.

Pe de altă parte, reprezentanţii PAS susţin că este vorba de o campanie pentru a arăta în ce măsură aleşii locali îşi onorează promisiunile electorale. Deputatul Dan Perciun a venit cu explicaţii pe pagina sa de Facebook.

„În cadrul campaniei „3anidemântuială”, săptămânal, pe durata lunilor octombrie-noiembrie, trecem în revistă angajamentele electorale făcute în campanie și le contrapunem realității. Prima săptămână a fost dedicată - promisiunilor legate de transportul public, a doua promisiunilor făcute pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, iar săptămâna viitoare vom vorbi despre angajamentele luate față de tineri și familiile cu copii. Pe fiecare subiect prezentăm concluziile în cadrul unei conferințe de presă, urmată de materiale informative și pe online și pe offline. Vom continua informarea săptămânală a cetățenilor și online și în poștă, la cort și prin oricare alt mijloc privind promisiunile luate de primar și nerealizate. Iar la mijlocul lunii noiembrie, când se împlinesc 3 ani de activitate a edilului, vom prezenta un raport alternativ comprehensiv de activitate. Toate cheltuielile aferente campaniei sunt în rapoartele noastre de activitate și legea este respectată cu strictețe. Iar Ceban în loc să scrie scrisori CEC-ului, mai bine s-ar pregăti să răspundă în fața instituțiilor statului privind suportul acordat în campania electorală de către consultanții trimiși de FSB și finanțarea acestora”, a scris deputatul Perciun.


 

Julieta Saviţchi
31/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii