Reacția autorităților la sesizarea de pe Anticoruptie.md// O nouă speranță pentru locatarii „blocului groazei” din Florești

Mihaela Cibotaru
04/07/2023

Autoritățile au reacționat în cazul floreștenilor, locatari ai unui bloc cu 5 etaje, îngrijorați de lucrările de construcție la parterul blocului, despre care Anticorupție a scris la începutul lunii iunie curent. Atunci, un grup de locatari ai blocului din str. Ștefan cel Mare, 30 au scris o petiție în care cereau intervenția în legătură cu faptul că arendașul spațiilor comerciale de la parterul blocului a dărâmat piloni și pereți, pentru a-și aranja spațiul după necesități.

Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) informează că specialiștii instituției s-au deplasat la fața locului și au constatat executarea de către arendaș a „lucrărilor de desființare a unei porțiuni a peretelui subsolului și spargerea planșeului de acoperire a subsolului din elemente prefabricate din beton armat fără autorizație de construcție”.

 

Specialiștii AST au întocmit proces-verbal cu privire la „contravenția la art. 177 alin,3 lit. a), g) Cod Contravențional al Republicii Moldova”, care a fost transmis Judecătoriei Soroca.

Instanța a recunoscut pe cetățeana Cegorean Ina vinovată de comiterea contravenției și i-a aplicat sancțiune sub formă de amendă în mărime de 120 de unități contravenționale (6000 de lei) și a obligat-o să remedieze din cont propriu subsolul blocului locativ din str. Ștefan cel Mare, 30.

Mihaela Cibotaru
04/07/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii