Reacţia Ministerului Apărării după căderea rachetei ruseşti la Naslavcea: „Geniştii vor merge să cerceteze terenul”

Julieta Saviţchi
31/10/2022
Ministerul Apărării

Ministerul Apărării a trimis o echipă de genişti la Naslavcea să cerceteze teritoriul după căderea fragmentelor rachetei ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova, doborâtă luni dimineaţă de sistemul antiaerian ucrainean în urma atacului cu drone asupra barajului Dnestrovsc.

Potrivit Ministerului Apărării, de această dată racheta rusească nu a survolat spaţiul aerian al Republicii Moldova, dar a trecut pe lângă frontiera ţării noastre, iar fragmentele au ajuns după ce a fost ţintită în aer de către sistemul antiaerian ucrainean.

„În contextul incidentului respectiv, informăm că sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat zboruri ilegale în spațiul aerian al Republicii Moldova. Menționăm că fragmentele rachetei doborâte nu au fost depistate de stațiile de radiolocație din cauza dimensiunilor și suprafeței mici de reflecție ale acestora”, a explicat Ministerul Apărării de la Chişinău.

Fragmentele unei rachete ruseşti au căzut azi peste satul Naslavcea din raionul Ocniţa. În urma detonării, mai multe case au rămas fără geamuri.

Julieta Saviţchi
31/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii