Reacție la investigația CIJM despre averea lui Vasile Botnari // Un deputat cere ANI să verifice averea fostului șef al SIS

Cornelia Cozonac
10/03/2021
Colaj CIJM

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp a cerut Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, după publicarea anchetei Centrului de Investigații Jurnalistice „VIDEO// Cum şi-a aranjat traiul ex-directorul SIS, care i-a expulzat pe profesorii turci”

„S-a descoperit că fostul director al SIS, Vasile Botnari, locuiește împreună cu familia sa într-o gospodărie imensă, pe o suprafață de 15 ari, care cuprinde trei adrese de pe o singură stradă. Pe acest teritoriu se află trei imobile unite între ele printr-un tunel, de o valoare considerabilă, iar averea nu este reflectată în declarațiile de avere, deși dl Botnari ar fi deținut funcție publică în momentul dobândirii acestora și era obligat să declare orice venituri”, se arată în demersul parlamentarului expediat ANI.

Cornelia Cozonac
10/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii