Regimul de securitate la Judecătoria Ciocana, unde se examinează cazul lui Dodon: Acces restricționat pentru jurnaliști, liber pentru activiștii socialiști

Ilie Gulca
26/05/2022
Socialistul Vlad Batrîncea discută cu responsabilul de securitate la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocanu, Serghei Ungureanu. Foto: CIJM

Jurnaliștii au acces restricționat în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde se examinează cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, în timp ce deputații socialiști și activiștii acestei formațiunii politice se plimbă lejer prin incinta instanței judecătorești.

Responsabilul de securitate în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Serghei Ungureanu, a limitat strict accesul jurnaliștilor în incinta instanței judecătorești de vreme ce activiștii socialiști au acces nerestricționat.

Serghei Ungureanu a motivat accesul restricționat reprezentanților instituțiilor media prin importanța procesului fostului șef de stat, Igor Dodon. În același timp, forțele de ordine au interzis accesul în instanță cameramanul Portalului Anticoruptie.md, Anatol Mătăsaru.

Anatol Mătăsaru este angajat al Centrului de Investigații Jurnalistice și s-a legitimat, dar carabinierii care asigură paza i-au interzis să intre în timp ce alți jurnaliști de la alte instituții media au avut acces în sala de judecată.

Magistrații acestei instanțe examinează demersul procurorilor de a aplicat arestul preventiv în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și cumnatului acestuia învinuit de complicitate la infracțiunea de îmbogățire ilicită. 

Igor Dodon este bănuit pe 4 capete de acuzare: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Ilie Gulca
26/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii