Registrul interdicțiilor ANI: 55 de funcționari, lipsiți de dreptul de a ocupa funcții publice

Julieta Savițchi
02/07/2020

55 de funcționari au fost lipsiți pe parcursul ultimilor doi ani de dreptul de a ocupa funcții publice sau de demnitate publică pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională de Integritate.

ANI mai informează că alte 77 de acte de constatare emise de către inspectorii de Integritate au fost contestate în instanța de judecată. Dacă judecătorii vor lăsa în vigoare constatările ANI, funcționarii vizați la fel vor fi incluși în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică.

Conform Legii nr.133 privind declararea averii și intereselor personale, subiecții incluși în Registrul interdicțiilor nu au dreptul de a deține o funcție publică și de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani, cu excepția funcțiilor electorale, imediat după râmânerea definitivă în vigoare a actelor de constatare emise de către ANI.

ANI mai anunță că Registrul interdicțiilor poate fi vizualizat pe pagina sa oficială. Registrul interdicțiilor este actualizat sistematic de către inspectorii de integritate și a fost inițiată procedura de dezvoltare a registrului respectiv, pentru a fi interconectat cu sistemul „e-Integritate”.

Julieta Savițchi
02/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii