Reporter CIJM//FOTO/VIDEO// Tauber vrea la Guvern: disensiuni între ogranizatorii protestului și poliție

Tatiana Gherța
12/03/2023
Sursa: CIJM

UPDATE 16.00: Protestul s-a încheiat, iar circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare  a fost restabilită. Participanții la protest au adoptat o rezoluție, în care declară că așteaptă până luni, 13 martie, ora 13:00, un răspuns din partea Executivului privind solicitarea de achitare a facturilor pentru lunile decembrie-februarie. Poliția a permis ca trei deputați ai partidului Șor să transmită rezoluția adoptată de protestatari, la Guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat că Guvernul nu comentează protestul, dar accentuează că respectă dreptul democratic al cetățenilor la întruniri.

UPDATE ora 14.28: Poliția a reținut alte două persoane, care au etalat un comportament violent. Este vorba despre doi bărbați care urmează să fie documentați și audiați. 

 

UPDATE: Traficul e oprit nu numai pe artera principală, dar și  în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Mihai Viteazul. 

Deși poliția a interzis protestatarilor să meargă spre clădirea Guvernului, Marina Tauber a însoțit mulțimea spre executiv. Ultimii s-au luat la harță cu oamenii legii, care le-au restricționat accesul. 

Conform oamenilor legii, aceștia nu dețin autorizație pentru a protesta la Guvern, ci doar în perimetrul scuarului Președinției.

Strada Bănulescu a fost însă blocată de oamenii legii, care nu le-au permit să treacă. Accesul a fost oprit de mai mulți polițiști, care au format un cordon viu și au blocat cu autobuze bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Protestatarii au scandat: „Jos poliția” și au instalat scena în fața cordonului.

Ulterior, s-a decis sistarea manifestației, deoarece protestatarii nu s-au conformat cerințelor legale.

Tatiana Gherța
12/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii