Reporter CIJM//FOTO/VIDEO// Tauber vrea la Guvern: disensiuni între ogranizatorii protestului și poliție

Tatiana Gherța
12/03/2023
Sursa: CIJM

UPDATE 16.00: Protestul s-a încheiat, iar circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare  a fost restabilită. Participanții la protest au adoptat o rezoluție, în care declară că așteaptă până luni, 13 martie, ora 13:00, un răspuns din partea Executivului privind solicitarea de achitare a facturilor pentru lunile decembrie-februarie. Poliția a permis ca trei deputați ai partidului Șor să transmită rezoluția adoptată de protestatari, la Guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat că Guvernul nu comentează protestul, dar accentuează că respectă dreptul democratic al cetățenilor la întruniri.

UPDATE ora 14.28: Poliția a reținut alte două persoane, care au etalat un comportament violent. Este vorba despre doi bărbați care urmează să fie documentați și audiați. 

 

UPDATE: Traficul e oprit nu numai pe artera principală, dar și  în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Mihai Viteazul. 

Deși poliția a interzis protestatarilor să meargă spre clădirea Guvernului, Marina Tauber a însoțit mulțimea spre executiv. Ultimii s-au luat la harță cu oamenii legii, care le-au restricționat accesul. 

Conform oamenilor legii, aceștia nu dețin autorizație pentru a protesta la Guvern, ci doar în perimetrul scuarului Președinției.

Strada Bănulescu a fost însă blocată de oamenii legii, care nu le-au permit să treacă. Accesul a fost oprit de mai mulți polițiști, care au format un cordon viu și au blocat cu autobuze bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Protestatarii au scandat: „Jos poliția” și au instalat scena în fața cordonului.

Ulterior, s-a decis sistarea manifestației, deoarece protestatarii nu s-au conformat cerințelor legale.

Tatiana Gherța
12/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii