Republica Moldova condamnă ferm atacurile cibertice asupra Ucrainei

Madalin Necsuțu
14/01/2022
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a scris vineri pe contul său de Twitter că Republica Moldova condamnă ferm atacurile cibernetice care au loc recent asupra infrastructurii de comunicații și internetului din Ucraina.

„Am aflat în această dimineață despre atacurile cibernetice masiv direcționate către o serie de site-uri web ale agențiilor guvernamentale din Ucraina, inclusiv la adresa Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Condamnăm ferm astfel de activități cibernetice rău intenționate!”, a spus  ministrul Nicu Popescu pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că astfel de activități cibernetice dăunătoare care vizează infrastructura şi instituțiile democratice ale unei țări subminează siguranța, încrederea şi stabilitatea în spațiul cibernetic.

Madalin Necsuțu
14/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii