Republica Moldova, pe agenda reuniunii miniştrilor de externe din UE. Bogdan Aurescu pune din nou un cuvânt bun pentru vecinii de peste Prut

Anticoruptie.md
20/03/2023
Profimedia

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, va încuraja statele din Uniunea Europeană să susţină guvernarea de la Chişinău şi va propune sancţionrea celor care destabilizează situaţia din Republica Moldova. Propunerile şefului diplomaţiei române vor fi înaintate la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (CAE), care va începe luni la Bruxelles.

„Ministrul de Externe va face referiri la situaţia de securitate din Republica Moldova şi acţiunile de destabilizare care vizează administraţia proeuropeană şi va încuraja statele membre să continue transmiterea de susţinere pentru guvernul proeuropean din această ţară. Aurescu va solicita continuarea sprijinului UE pe multiple paliere pentru autorităţile de la Chişinău. De asemenea, va sublinia necesitatea creării unui nou regim de sancţiuni, propunere pe care a lansat-o la CAE din luna februarie, care să vizeze persoanele responsabile de acţiuni de destabilizare a Republicii Moldova, aspect la care România lucrează deja”, transmite Agerpres cu referire la un comunicat al MAE de la București.

Potrivit comunicatului, şeful diplomaţiei române va exprima sprijin pentru consolidarea regimului de sancţiuni la adresa Rusiei, concomitent cu eficientizarea implementării măsurilor restrictive în vigoare. El va accentua importanţa continuării eforturilor diplomatice în vederea izolării internaţionale a statului agresor şi continuarea demersurilor europene şi a partenerilor like-minded către statele terţe, pentru a contracara narativul rus.


 

Anticoruptie.md
20/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii