Rețeaua Jurnalistelor de Investigație din țările Parteneriatului Estic // Apel de înscriere la un training on-line pentru jurnaliștii de investigație din Moldova, Ucraina, Georgia și Armenia

CIJM
27/04/2023

Jurnaliștii de investigație și cei interesați de jurnalismul transfrontalier sunt invitați să aplice la un training de formare online de două zile privind investigaţiile transfrontaliere în ţările Parteneriatului Estic, care va avea loc în perioada 10-11 mai 2023 şi constă din două blocuri de lucru: 13.00-14.30 şi 15.00- 16.30 (ora Chișinăului).

Participanții la training din Ucraina, Moldova, Georgia și Armenia vor avea ocazia să afle mai multe despre Rețeaua Jurnalistelor de Investigaţie (WIJN – Women Investigative Journalists Network), să înveţe cum să coopereze în grupuri de jurnalişti din mai multe ţări şi să discute idei pentru investigaţii comune, inclusiv pe subiecte sensibile la gen. În cadrul trainingului jurnaliștii vor lucra la identificarea subiectelor de investigație transfrontaliere și vor putea forma echipe comune cu jurnaliști din statele participante. Trainerii vor fi jurnaliști de investigație cu experiență internațională.     

Pe baza rezultatelor trainingului de formare de două zile vor fi selectate primele trei idei de proiecte de investigație pentru a fi susținute financiar.

Limba evenimentului: rusă cu traducere simultană în engleză. Doritorii de a se înscrie la trainingul pentru jurnalism de investigație transfrontalier trebuie să completeze următorul formular în limba rusă sau engleză https://forms.gle/LomaYNwceJEpxAqw8.

Locurile de participare sunt limitate. Înscrierea se va face pe măsura depunerii formularului de participare.

Pentru consultări, întrebări suplimentare sau nelămuriri contactați: Cornelia Cozonac, coordonatoarea WIJN în Moldova [email protected].      

Proiectul WIJN - Rețeaua Jurnalistelor de Investigație din statele Parteneriatului Estic este realizat de Centrul de Inițiative Media (Armenia), Studio Monitore (Georgia), Centrul de Investigații Jurnalistice (Moldova), Institutul Regional de Dezvoltare a Presei (Ucraina) cu sprijinul International Media Support (Danemarca). WIJN își propune dezvoltarea unei rețele de sprijin pentru jurnalistele de investigaţie din ţările Parteneriatului Estic prin sprijinirea jurnalismului de investigație transfrontalier, crearea unei baze de experte femei, acordarea de consultanță juridică jurnalistelor de investigație și promovarea implementării politicilor de gen în redacții. 

 

CIJM
27/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii