Rețeaua Jurnalistelor de Investigație din țările Parteneriatului Estic // Apel de înscriere la un webinar privind politicile de gen în redacții

CIJM
09/01/2023

Problemele de gen devin tot mai relevante pentru mass-media. Decalajul de remunerare, reprezentarea scăzută a femeilor în emisiuni și conținutul stereotipizat continuă să rămână ărintre problemele care afectează echilibrul de gen în mass-media. O coaliție de organizații neguvernamentale din Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina invită jurnaliștii, editorii, experți media și în politici de egalitate de gen să facă un bilanț al anului care a trecut și să vorbească despre ce poate și ar trebui de făcut în noul an pentru a îmbunătăți situatia în ce privește egalitate de gen în mass-media. 

La webinarul cu genericul „Beneficiile elaborării și punerii în practică a politicilor de gen în redacții” vom discuta despre situația care s-a dezvoltat în diferite țări și despre cum poate fi îmbunătățită prin introducerea politicilor de gen.

Scopul cursului este de a populariza elaborarea și punerea în practică a politicilor de gen în redacții  și de a încuraja jurnaliștii să adere la politicile de gen ca standard pentru munca jurnalistică de calitate.

Doritorii de a participa la acest webinar se pot înregistra aici

Veți primi un link către cursul online pe 10 ianuarie 2023. Webinarul va începte ăe 11 ianuarie, prin  Zoom, la ora 10:00 la Kiev și Chișinău și la 12:00 la Erevan și Tbilisi. 

Durata cursdului - 1,5 - 2 ore

Limba de lucru a cursului este engleza.

Webinarul va fi susținut de experți din Ucraina, Georgia, Armenia și Republica Moldova. 

De un an și jumătate Centrul de Inițiative Media (Armenia), Studio Monitore (Georgia), Centrul de Investigații Jurnalistice (Moldova), Institutul Regional de Dezvoltare a Presei (Ucraina) cu sprijinul International Media Support (Danemarca) susțin WIJN - Rețeaua Jurnalistelor de Investigație, proiect al cărui scop este crearea unei rețele de sprijin pentru jurnalistele de investigaţie din ţările Parteneriatului Estic. Pentru a face acest lucru, noi: sprijinim jurnalismul de investigație transfrontalier, construim o bază de experți, oferim consultanță juridică jurnalistelor de investigație, ajutăm la dezvoltarea și implementarea politicilor de gen în redacții și îi învățăm pe jurnalişti cum să menţină echilibrul de gen în activitatea lor zilnică.

CIJM
09/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii