Rezoluția Adunării „Moldova Europeană” a fost votată de Parlament

Mihaela Cibotaru
25/05/2023
captură

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale pe 21 mai curent. Documentul a fost votat, în ședința de joi, de 55 de deputați. Ședința s-a încheiat cu aplauzele deputaților PAS, care scandau „Moldova este Europa”.

Potrivit hotărârii adoptate, „Se ia act și se susțin integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova indicate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023. Se declară în continuare calea ireversibilă de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și se cheamă întreaga societate, inclusiv toate forţele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate şi solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Totodată, „societatea civilă, liderii de opinie, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare” se invită să sprijine necondiţionat, „indiferent de viziunile lor politice, implementarea (i) cerințelor din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023, precum și (ii) a angajamentelor asumate prin depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022, printr-o comunicare obiectivă privind obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova”, scrie în hotărâre.

Susținută de deputații PAS, hotărârea a întâmpinat și opinii contradictorii. Deputata comunistă Diana Caraman a opinat că opinia cetățenilor privind integrarea în Uniunea Europeană trebuie aflată în cadrul unui referendum.

Mihaela Cibotaru
25/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii