Rezoluția Adunării „Moldova Europeană” a fost votată de Parlament

Mihaela Cibotaru
25/05/2023
captură

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale pe 21 mai curent. Documentul a fost votat, în ședința de joi, de 55 de deputați. Ședința s-a încheiat cu aplauzele deputaților PAS, care scandau „Moldova este Europa”.

Potrivit hotărârii adoptate, „Se ia act și se susțin integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova indicate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023. Se declară în continuare calea ireversibilă de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și se cheamă întreaga societate, inclusiv toate forţele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate şi solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Totodată, „societatea civilă, liderii de opinie, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare” se invită să sprijine necondiţionat, „indiferent de viziunile lor politice, implementarea (i) cerințelor din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023, precum și (ii) a angajamentelor asumate prin depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022, printr-o comunicare obiectivă privind obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova”, scrie în hotărâre.

Susținută de deputații PAS, hotărârea a întâmpinat și opinii contradictorii. Deputata comunistă Diana Caraman a opinat că opinia cetățenilor privind integrarea în Uniunea Europeană trebuie aflată în cadrul unui referendum.

Mihaela Cibotaru
25/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii