România TV își toarnă cenușă pe cap. Marina Tauber, „o gravă și regretabilă eroare”

Anticoruptie.md
03/03/2023
Captură video

România TV declară că participarea la emisiunea „Punctul culminant” a Marinei Tauber, lideră a protestelor de la Chișinău, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a fost „o gravă și regretabilă eroare”. Postul se scuză și declară că intenția autorilor emisiunii „Punctul culminant”, din 28 februarie, a fost doar de a-i oferi posibilitatea să-și exprime punctul de vedere.

Redacția România TV a considerat că trebuie să-și ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezența unui astfel de invitat în dezbaterile postului. Totodată, postul a menționat că astfel de episoade nu se vor mai repeat.

„Dintr-o gravă și regretabilă eroare, în data de 28 februarie, în emisiunea “Punctul culminant”, liderului protestarilor de la Chișinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere. Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor. România TV este și va fi prin toți jurnaliștii săi și prin politica editorială promovată puternic atașată valorilor europene și euroatlantic”, se arată în comunicatul instituției media.

Anticoruptie.md
03/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii