„Rusia a mobilizat până la 2.500 de rezerviști pentru a fi trimiși în Ucraina” - Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ilie Gulca
16/05/2022
Foto: Ukrainskaia Pravda

Rusia intenționează să trimită până la 2.500 de rezerviști în războiul din Ucraina, care sunt antrenați pe poligoanele din regiunile Voronej, Belgorod și Rostov.

„Comandamentul forțelor armate ale Federației Ruse încearcă să compenseze pierderile trupelor sale cu rezerviști”, menționează Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Ukrainskaia Pravda.

Până la 2.500 de rezerviști sunt pregătiți pe poligoanele din regiunile Voronej, Belgorod și Rostov. Ei sunt pregătiți să fie trimiși pe teritoriul Ucrainei pentru a participa la război.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat declanșarea unei invazii pe scară largă a Ucrainei.

Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura-cheie din Ucraina, efectuând bombardamente masive ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și rachete balistice.

Ilie Gulca
16/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii