Rusia a pierdut în Ucraina în trei luni cât a suferit URSS în Afganistan în nouă ani – Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
24/05/2022
Foto: Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ministerul Apărării al Marii Britanii estimează că, în primele trei luni ale invaziei Ucrainei, Rusia a suferit pierderi umane similare celor pe care le-a avut Uniunea Sovietică timp de nouă ani de război în Afganistan.

„O combinație de tactici de nivel scăzut, acoperire aeriană scăzută, lipsă de flexibilitate și un comandament care perseverează în greșeală au condus la acest număr de pierderi ce continuă să crească în timpul ofensivei în Donbas”, explică responsabilii britanici.

În același timp, după spusele lor, societatea rusă s-a dovedit în trecut sensibilă la victimele suferite în timpul războaielor care puteau să fie evitate.

Astfel, „pe măsură ce victimele suferite în Ucraina continuă să crească, acestea vor deveni tot mai evidente, iar nemulțumirea publicului față de război și dorința de a o exprima vor crește”.

Conform estimărilor Statului-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Armata rusă a pierdut din 24 februarie până în 24 mai curent aproximativ 29.350 de oameni.

În ultimele 24 de ore, cele mai mari pierderi ale adversarului au fost observate pe direcția Severodonețk.

Ilie Gulca
24/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii